Astrid Nijgh        - Theater,creatie,coaching ,presentaietraining en entertainment
Op deze pagina vind je allerlei nieuwtjes. Astrid is te volgen via deze site, maar ook via twitter en facebook

Nieuwe verzamel-cd Astrid Nijgh 

Do It (Als Astrid), I Really Don'T Know (Als Astrid Anderson), The Bathroom Blues (Als Astrid Anderson), Ik Doe Wat Ik Doe, De Nacht, Mensen Zijn Je Beste Vrienden
Alleen Is Maar Alleen, Tegen Beter Weten In, Zeventien, Zingeman, De Razende Bol (Gezang 172), Ik Denk Aan Jou, Verdwijn En Vergeet Me Maar, Napolitaans Straatlied
Ik Wil Niemand Anders, Spijt Maakt Er Geen Einde Aan, Io Amo Lui Amo te, Kadootje
Dan Sta Je Nooit Alleen, Ons Huis, Ik Weet Wat Ik Wil, Ik Ben Gelukkig Zonder Jou (Met Liliane St. Pierre..), Slaapliedje

Te koop via: bol.com 

Het boek: 'Varen met de Jonge Jacob'

Astrid Nijgh: Varen met de Jonge Jacob – Lennaert en ik op de Urker kotter 114
Als schipper naast God leidde Lennaert Nijgh zijn kotter UK 114 met de naam de Jonge Jacob door Nederland, van Urk tot aan Vlieland. Astrid Nijgh, zijn eerste echtgenote, vergezelde hem en schreef er een humoristisch boek over voor uitgeverij Conserve. Nijgh-fans zullen er nieuwe geheimen in leren kennen.

Astrid Nijgh over Varen met de Jonge Jacob – Met Lennaert Nijgh op de Urker kotter 114:  

‘De dinghy aan dek is de redder in nood, inclusief scheepsbeschuit. Gelukkig nooit gebruikt of geconsumeerd. Ons schip heeft ons geborgenheid en een zee van ervaring gegeven. Samen bepaalden we de koers en zijn samen uit elkaar gedreven. Lennaerts stamvader was, naar eigen zeggen, een visserman uit Katwijk met dezelfde voornaam. Mijn vader was ooit Marineman en mijn moeders ooms waren visserman. Lennaert gaf mij ooit het advies om te gaan zitten en te schrijven.
Het anker is opgehaald en we varen middels dit boek het verleden tegemoet.’

Astrid Nijgh-de Backer (Amsterdam, 1949) was de eerste echtgenote van Lennaert Nijgh, ze trouwden in 1969. Ze zingt al haar leven lang. In de jaren zeventig was Conserve-uitgever Kees de Bakker haar perschef bij Polydor toen ze de grote hit Ik doe wat ik doe zong, een tekst van Lennaert Nijgh. Astrid begon met zanglessen bij de beroemde zangpedagoge Bep Ogterop. In 1979 nam ze met Lennaert het album De Razende Bol op, een plaat met klassieke zeemansliederen. Vanaf haar vierde plaat Zelfportret schreef Astrid haar teksten zelf. Ook speelde ze een rol in de film Lieve jongens, naar het boek van Gerard Reve. Tegenwoordig heeft ze een compleet Nijghprogramma: Nijghse vrouwen, vaart ze door Haarlem en vertelt over de liedjes van Lennaert. 


Bestellen via Bol.com, klik hier. 

De CD van de Nijghse Vrouwen is er!!!

Sinds 2015 touren de Nijghse Vrouwen rond. Vanwege groot succes is dit programma met een jaar verlengd (zie verder) en vanwege grote vraag is hij er dan eindelijk.

Op deze CD vindt u 14 topnummers uit het repertoire van Lennart Nijgh, gezongen door Astrid Nijgh, Amaryllis Temmerman, Riet Muylaert en Sabien Tiels.De CD is verkrijgbaar op alle optredens van de Nijghse Vrouwen aan €15.
Maar u kan ook bestellen via e-mail (koen@nekka.be).
 
Nummers op deze CD:

01. Meester Prikkebeen
02. Strand
03. Alleen is maar alleen
04. Beneden peil
05. Testament
06. Tante Julie
07. Jan Klaassen de trompetter
08. Meisje van zestien
09. Wat geweest is, is geweest
10. Ik doe wat ik doe
11. Welterusten, meneer de president!
12. Het land van Maas en Waal
13. Avond
14. Malle Babbe

Astrid in de theaters met Nijghse vrouwen (seizoen 2016-2017)

Na een eerste succesvolle tournee langsheen de culturele centra en zeer geslaagde optredens tijdens de Gentse feesten en het muziekfestival Dranouter gidsen de Nijghse vrouwen u verder doorheen het oeuvre van Lennaert Nijgh. Reden genoeg om opnieuw te grasduinen en een tweede voorstelling te maken. De beroemde tekstschrijver schreef een schat aan liedjes, vooral bekend in uitvoeringen van Boudewijn De Groot, Astrid Nijgh, Jasperina de Jong, Ramses Shaffy, Liesbeth List, Ellie Nieman en Rob de Nijs. Hij laat een uniek en indrukwekkend repertoire achter dat zonder enige twijfel tot het beste van het Nederlandstalige lied gerekend mag worden. Denk maar aan de tijdloze parels ‘Meneer de President’, ‘Testament’, ‘Meisje van 16’, ‘Ik doe wat ik doe’, ‘Malle Babbe’, ‘Pastorale’. Onder impuls van Astrid Nijgh, Lennaerts eerste vrouw, wordt  dit heerlijke repertoire alle eer aangedaan door vier dames, voor deze voorstelling omgedoopt tot Nijghse vrouwen. Astrid Nijgh, Riet Muylaert (JackoBond), Sabien Tiels en Amaryllis Temmerman nemen u mee op een verrassende ontdekkingsreis en bezorgen u een intieme kleinkunstavond. 

Zie hier de speeldata.

Je dient Flash geïnstalleerd te hebben om deze pagina te bekijken.
Nijghse vrouwen met Astrid Nijgh & Amaryllis Temmerman
Astrid staat in de Krasse Knarren Revue

Afgelopen maanden stond Astrid naast Barrie Stevens, Saskia van Zutphen en Martin van Dijk in de Krasse Knarren Revue. 

Krasse Knarren. Ja dat zijn ze. Astrid Nijgh, Martin van Dijk en Barrie Stevens: 65 jaar en ouder. Hoe ouder hoe gekker. Gelukkig maar, want deze krasse knarren doen liever gek. Het leven is al gewoon genoeg. Het is een wonderlijke ervaring, ouder worden. Eigenlijk verandert er aan de binnenkant niet zo veel. Alleen dat lichaam. De zwaartekracht. Maar deze actieve ouderen laten zich niet achter de geraniums schoffelen. Ze hebben zo veel te vertellen en ze willen nog graag lol maken. En u daar deelgenoot van maken.

Barrie kwam naar Nederland voor de Snip en Snap Revue. Astrid was al rock-'n-roll voordat iemand wist wat dat was en Martin heeft de grootste cabaretdames ter zijde gestaan. Er valt dus nogal wat te vertellen. Maar hoe gaan we dat in goede banen leiden? Welke vorm gaan we geven aan deze drie op leeftijd? Saskia van Zutphen, zelf 55 (Mrs. Einstein), weet daar wel raad mee. Laat haar maar schuiven. Gastvrouw, spreekstalmeester of verpleegster; ze draait haar hand er niet voor om.

De Krasse Knarren Revue: Golden Oldies in concert. Voor speellijst kijk hier.

Je dient Flash geïnstalleerd te hebben om deze pagina te bekijken.
Krasse Knarren Theatertour 2014-2015Recensies 'Krasse Knarren' 

Ze tellen nog mee; 'De Krasse Knarren Revue'

Wat: muziektheater Regie: Arie Cupé Met: Martin van Dijk, Barrie Stevens, Astrid Nijgh en Saskia van Zutphen.
 
Afgedankt in een hoekje gaan liggen of achter de geraniums kruipen? Barrie Stevens, Astrid Nijgh en Martin van Dijk denken er niet aan. Oké, ze hebben dan misschien een lijf dat niet altijd meer wil meewerken, maar ze zijn wel nog jong van geest. En dus trekken ze samen het land in met De Krasse Knarren Revue , compleet met een klein showtrapje, glittervestjes, levensverhalen en vooral veel liedjes. Als spreekstalmeester is bovendien de energieke stuiterbal Saskia van Zutphen (Mrs. Einstein) aangetrokken.
En met zulke oude rotten op het toneel (en in de zaal, want door de matinee hebben ook de meeste toeschouwers minimaal de pensioengerechtigde leeftijd bereikt) komt er natuurlijk het nodige uit de oude doos voorbij, zoals Dat is revue van Snip & Snap, Mensch durf te leven , een Ja Zuster, Nee Zuster -medley en de hit Ik doe wat ik doe van Astrid Nijgh.
Maar de zangeres zingt eveneens Is dit nou mijn lijf? op de muziek van This is my life . Want de artiesten delen ook allerlei persoonlijke ontboezemingen. Zo komt de prostaatkanker van Stevens ter sprake, vertelt Nijgh dat ze onder de littekens zit door een ongeluk dat ze had als klein meisje en bekent Van Dijk dat hij met drankproblemen kampte.
Juist hier lag de mogelijkheid om De Krasse Knarren Revue inhoudelijk uit te tillen boven een nostalgisch middagje ongevaarlijk entertainment. Want verder dan speldenprikjes komt het helaas niet. Het had best iets pittiger gemogen. De krasse knarren van nu zijn tenslotte nog kras genoeg. Die pit zit bijvoorbeeld wel in het hilarisch uitgevoerde nummer Hè, gezellig van Robert Long dat absoluut naar meer smaakt. Maar het maakt het publiek, dat heeft genoten van leeftijdgenoten die hebben bewezen dat ze wel degelijk nog meetellen, ongetwijfeld weinig uit. Zij gaan vrolijk Pikketanussie zingend het theater uit.

Esther Kleuver - Telegraaf

Verrukkelijke nostalgie bij Krasse Knarren

ZUTPHEN | RECENSIE – Matinees; in de geschiedenis van revue, circus en entertainment een algemeen verschijnsel, daarna nog incidenteel op feestdagen en weekends, nu weer opgepakt met programma’s die uitsluitend ‘s middags gespeeld worden. Het woord matinee roept de sfeer van pluche, sentiment en nostalgie op.
In ‘de Krasse Knarren Revue’ treden beroemde 65-plussers Barrie Stevens, Astrid Nijgh, en componist arrangeur Martin van Dijk op met levensverhalen en liedjes. Hoewel in Zutphen de publieke belangstelling bedroevend is te noemen, zijn ze op het podium niet uit het veld te slaan. Met een hartveroverend enthousiasme en grote inzet spelen ze een show van meer dan twee uur, waarin pareltjes uit Nederlands kleinkunstverleden en musicals.Vooraf klinken in de zaal vijftigerjaren klanken, waaronder Noel Coward die ‘A room with a view’ zingt. Waarmee de sfeer van de klassieke ‘music-hall’ er meteen staat. Op het podium praat, danst, zingt Saskia van Zutphen (Mrs. Einstein en 65 minner) frivool en vakbekwaam de voorstelling als spreekstalmeester aan elkaar. Pianist Martin van Dijk staat garant voor kwaliteit met zijn schitterende arrangementen van Davids nummers uit de musical ‘De Zoon van Louis Davids’. Barrie Stevens vertelt zijn levensverhaal en vertedert met zijn gezongen en gedanste versie van ‘A song and dance man’. En ja, dan is daar die onverwoestbare Astrid Nijgh. Ook zij vertelt over haar leven, zingt een prachtig Spaans melodrama, een geweldig‘Wunderbar’ van Zarah Leander. En natuurlijk haar grote hit: ‘Ik doe wat ik doe’. Hoogtepunt van de middag is het kleinkunstlied, weer mede van de hand van Van Dijk, ‘De goeie ouwe tijd heeft nooit bestaan’. Verrukkelijke voorstelling om zowel te ondergaan als om mee te zingen.

Loek van Voorst - de Stentor

Je dient Flash geïnstalleerd te hebben om deze pagina te bekijken.
Krasse Knarren Revue in premiereAstrid Nijgh in Ali B Op Volle Toeren

Zangeres/componiste Astrid Nijgh was in 2013 te zien in het succesvolle programma 'Ali B Op Volle Toeren'. Astrid was gekoppeld aan rapper Sjaak. Zie hieronder bonusmateriaal van het programma.

Je dient Flash geïnstalleerd te hebben om deze pagina te bekijken.Het complete programma is te zien via deze link

'Wonder' van Astrid Nijgh nu te downloaden
 
De nieuwe single 'Wonder' van Astrid Nijgh is nu  te downloaden via iTunes!
 
Klik voor het downloaden bij iTunes hier
 
Klik voor het downloaden bij CDBaby hier 
 
 
 
 
 
 
 

Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint